понеділок, 30 квітня 2018 р.

Шкільний форум. Рушаємо?

Не встигли скласти реєстр шкільних форумів, як життя підкидає цікаві пропозиції.

Щодо розвитку, покращення, поглиблення - ну всього того, що зазвичай пов'язують з поняттям плану або програми діяльності форуму. Так, не всі модератори шкільних форумів мають досвід такого планування, так тим краще: навчаться в процесі.

Отже.

1. Обмін досвідом


Як подивитись на роботу миколаївської школи №19, то відразу хочеться зробити так само. Ні? А краматарська школа №9?

2. Запрошення на дистанційний курс


Історія. Ну, скаже хтось, от здивували! Аби ж то були курси з чогось такого екзотичного, незвичайного, а то історія. Не поспішайте - від провідного знаного фахівця, в максимально зручному режимі, в компанії зацікавлених колег с усієї країни. Пропозиція унікальна. Є що послухати і є з ким поговорити про це. І, зауважте, без обмежень в часі, не кваплячись, добираючи аргументи, зазираючи до літератури, цитуючи потрібні джерела. Жоден семінар, лекція чи традиційна наукова конференція таких можливостей для навчання чи підвищення кваліфікації не дає.

До речі, це для дітей чи для вчителів? Може для батьків? А може для всіх разом? Не знаю. Так і ніхто не знає, доки не спробуємо.

3. Архітектурний розвиток


Ні, мається на увазі не фасад школи і не паркан навкруг неї, мається на увазі архітектура самого шкільного форуму. В когось це сторінка, в когось форум, а є пропозиції більш розгорнуті. 

І як тепер подивитись на два попередні пункти, то добре видно: шкільний форум - це таке безмежне море можливостей і форматів роботи, що... Що треба подумати про карту й компас. Тобто про спеціалізацію, планування окремих напрямків роботи, аналіз результативності. Інакше втопимось в тому морі і згадані можливості просто не використаємо. 




Немає коментарів:

Дописати коментар