четвер, 22 листопада 2018 р.

Наш кластер: протокол реалізації

Вчора стартував проект "Наш кластер", сьогодні підводимо перші підсумки. Спочатку вони були тут відображені як проміжні, а потім вже і остаточні.

1. Мариуполь


Тут відбулась бесіда про енергозбереження (потім повідомлення вилучили). А в подальшому і нарада в приваті з модераторами дотичних теми груп. По тій самій схемі, що і з приводу Інформаційної политики. Втім, з двома суттєвими відмінностями. По-перше, в приваті, по-друге, за участі керівника маріупольської організації Наших. Втім, з тим самим результатом: модератори обговорювати питання не хочуть або не можуть.

Не хочуть, можливо, тому, що не вважають це своїм обов'язком (чи правом).

А не можуть, зробимо і тут припущення, бо не готові до обговорення з якихось причин. Може приватних. Може професійних.

Зрозуміло, негативний результат теж результат, його можна і треба осмислювати, шукати засобів і шляхів рушити далі вже на підставі нових знань. Втім, хотілось, звісно, більшого.

2. Херсон



Сторінка прочитала приватне повідомлення (середа;13:22) і не відповіла.

А повідомлення на сторінці інтересу не викликало. Ані в персоналу сторінки, ані у відвідувачів. Так їх там і нема. Сказати чесно, я не пам'ятаю, чи ставив там повідомлення, може забув? Чи його вилучили? Ну поставив ще раз і потім пересвідчився, що таки вилучили. Зрозуміло, це ті самі люди, що діяли так у групі (див. далі).

2.2. Група

А тут повідомлення вилучили. Хто з двох - Семен Трофимов чи Света Света - дізнаємось згодом. А чого?


3. Одеса


А тут ми зачепили питання територіальних форумів. Зокрема Бєлгород-Дністровського. Може найближчим часом презентуємо його вже у складі кластеру. Одеського.

Втім, надалі ніякого руху не було, тож і тут результат негативний. Для кластеру. А для форуму важливий в сенсі оцінки його спроможності до тих чи інших практичних дій.







Немає коментарів:

Дописати коментар