понеділок, 7 вересня 2020 р.

Клуб УП

Так, новий проект "Української правди".

От про нього з перших рук: 


А далі про деякі враження.
Я був дуже втішений тим, що побачив (ще не читав). І захотів просто поздоровити пані Ольгу з чудовою ідеєю. Втім... Не знайшов у Фейсбуці. Так, латиною теж набирав, нема. Шкода, звісно, але не критично. Ми ж у сучасному світі живемо, то знайти контакт можна. І, може, не стільки з пані Ольгою, скільки з тими, кому цікаво. Отже:

1. Спомини


Коли я свого часу побачив, що на УП квітне цензура - і де, в коментах до авторського матеріалу -  моєму обуренню не було меж. І з тих пір я УП ігнорую. 

2. Ідея спільноти для Клубу


Чудова, звісно, втім, реалізувати буде важко. Наші люди дуже тугі на спілкування. Пересічні, мається на увазі. Такі от, що по телеефірах ходять, вони, звісно, будуть раді мати ще один майданчик для того, щоб вправлятись у просуванні певних ідей чи, навпаки, протидії якимось іншим людям, але... Це не спільнота. 

Спільнота має бути симетрична, рівноправна у тому, щоб чути і казати. І відповідати, звісно. Тобто, це форум Фейсбук, навіть Фейсбук-сторінка вже несиметрична. А що вже казати про персональний блог чи редакційний сайт. Ні, я не заперечую потреби в тому, щоб спробувати, але без форумів (територіальних? тематичних?) Клуб не буде клубом.

І, зрозуміло, плата за членство - це з іншої пісні.

3. Пенсіонери


Добре було б їх якось залучити? Так, подумайте, будь ласка, шановна пані Ольго. Я Вам підказочку дам: Миколаїв, Херсон, Одеса, Дніпро, Запоріжжя, Харків. А ще Авто і Профспілка. Ну пенсіонери ж не тільки за місцем проживання можуть єднатись у спільноту. До речі, ще і Педагоги та Службовці

То можна оцінити ступінь активності у спілкуванні цієї категорії наших громадян. Я тому і кажу, що туго піддаються, маю досвід. Не відгукуються, не беруть слова, не виявляють бажання сказати своє і почути іншого. Такі реалії. Але ж безнадії нема, треба просто бути готовою до цієї ситуації.

4. ПІслямова


А коли вже взявся читати матеріал, то побачив, що Сергій Гайдайчук в контакті. Бачте, все просто. Ну а власні враження від дискусії поставив по різних форумах. Зокрема тут. І запросив пана Сергія. Разом з авторкою матеріалу, може і їй буде цікаво продовжити розмову.

А тут сюрпрайз! Вже коменти сайт УП не приймає... Не знаю, тільки мої чи вже всій дискусії кінець. Підемо спитати про це на сторінці.












Немає коментарів:

Дописати коментар