вівторок, 8 травня 2018 р.

Навздогін

Я коли складав реєстр шкільних форумів, то багато часу не мав - роздивлятись, що там і як в тих форумах. І таке склалось враження, що вони всі без виключення не мають бодай мінімального опису (групи) чи розділу Інформація (сторінки). Тобто як казати про концепцію цих форумів, то вона виглядала як стихійна чи інтуїтивна: буде як буде.

І от тепер була нагода повернутись до питання і уважно подивитись саме описи.


Треба зазначити, що я ще тоді всіх тих модераторів запросив до нашої спільноти, то може вони подивились на досвід колег, замислились, та й написали. А може ті описи були з самого початку, а я просто не звернув уваги. Як би там не було, а зараз можемо подати приклади.

1. Групи


От простий і невибагливий опис групи, цілком зрозумілий:

Групу створено для популяризації діяльності педагогів, учнів та батьків Мелітопольської ЗОШ №8. Підвищення іміджу школи серед навчальних закладів України.

Звернімо увагу: згадані три цільові аудиторії і кінцева мета: високий імідж.

А от більш емоційний, та і за сенсом більш докладний текст (Кропівницький, 4 школа): 

Дорогі друзі! 

Учні, педагоги, батьки! Усі-усі, хто вчить, вчиться, вчився, водить дитину, має знайомих у нашій школі, долучайтесь до нашої групи. 

Поступово наповнимо групу і новинами, і цікавими постами. 

Нам важлива ваша думка, ми готові спілкуватись, давайте разом зробимо нашу школу найкращою!

Знов три аудиторії (навіть більше - розширення соціального контексту). І розділення на новини і "цікаві пости" - проблемні чи інформаційно заглиблені. Ну раз не новини, то щось таке більш вагоме. І найголовніше: ваша думка, спілкування, спільна дія. Ну, не знаю, краще і не скажеш, правда? 

І нарешті третій приклад, Запоріжжя, школа 7:

Наша група створена для ознайомлення останніх новин шкільного життя нашого закладу. Педагоги та дорослі можуть ознайомитись з педагогічними інноваціями.

Дуже коротко. Але згадано те, чого раніше ми не бачили: нова школа, нові технології, нове бачення навчального процесу.


2. Сторінки


Є й дві сторінки з такими от текстами в розділі Інформація:

Вітаємо на сторінці Маложенівської школи! Тут Ви зможете знайти цікаву інформацію про наш заклад.

Вітаємо на сторінці Єланецької школи. Хочемо, щоб знайшли тут друзів, потрібну інформацію, пораділи за наших учнів і їх вчителів.


Коротенько, але ж зрозуміло? Буде можливість за місяць-два повернутись до тих текстів і спитати себе: а що, сталося як гадалося?



Немає коментарів:

Дописати коментар