понеділок, 22 червня 2020 р.

Що таке Edcamp?

Ну, кому цікаво, той може познайомитись докладно - тут далі посилань багато.

Але є питання хоч і більш складне, але актуальне саме для цього сайту: що таке спільнота модераторів ЕдКемп? Зрозуміло, багато тут аспектів і різних обставин, важливих складових, але ж хіба ми боїмось складних питань? Ми працюємо, лупаємо скалу тої складності і врешті-решт...

Ну, то ми ще побачимо, а поки що починаємо розмову.

1. Хто є в компанії формально


Кривий Ріг (1)Луцьк (4)Миколаїв (1)Новоукраінка (1)Полтава (1)Слов'янськ (7)Харків (5)Чернігів (2) - це все неконференції ЕдКемп. А, так може читач ще не в курсі, що ж то за назва. Найкраще з цим розібратись на ВУМівському навчальному курсі, от його група підтримки (1).

І от всі ці люди (а в дужках кількість модераторів групи - я нарахував 23 персони), мають певний формальний статус: ЕдКемп - модератори. Треба сказати, що в ФБ є набагато більше різних форумів, дотичних ЕдКемпу, але будемо поки що діяти більш локально. Не забуваючи, звісно, як треба думати.

2. Чи є компанія спільнотою

Питання залишилось відкритим. І я кинув в цьому розбиратись...
І от тепер вже можна братись до заявленого раніше запитання: чи є згадані люди спільнотою?

А мають бути? Ні, в мене нема відповіді. Нема і пропозиції. Є бажання почути модераторів, їх думку. У зручний для них спосіб. 

Можна в приваті - тоді інші не почують, але я зможу посилатись на таку думку анонімно.

Можна тут, при цьому тексті коментом - буде зрозуміло колегам.

Можна в своєму форумі - буде привід активізувати роботу учасників. І, може, залучити до модераторської роботи ще когось з колег. 

Можна, подумайте, створити спецфорум Модератор ЕдКемп. Чому ні, як хтось виявить ініціативу, то я підтримую двома руками. Бо це звісно, найзручніше для спільної розмови і, можливо, має перспективу. Але практика створення будь-якого форуму вже сама по собі дуже корисна. Людина набуває досвіду, це ж зрозуміло.

Тож ходім запрошувати модераторів до розмови?





Немає коментарів:

Дописати коментар